Ferrero Rocher

 

Sastojci za biskvit:
  • 5 jaja
  • 250g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1 dl vrele vode
  • 2 jušne žlice kakaa
  • 250g brašna
Sastojci za kremu:
  • 500g mascarponea
  • 3 jušne žlice Nuttele
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • po želji 2 šake sjeckanih lješnjaka ili 50g izdrobljenih lješnjak napolitanki
Priprema biskvita:
  • bjelanjke odvojiti od žutanjaka, umutiti ih u čvrsti šlag i ostaviti sa strane
  • žutanjke izmiksati sa šećerom 
  • kakao umutiti sa 3 do 4 žlice vrele vode u pastu bez grudica pa dodati u žutanjke
  • lagano umiksati 1 dl ulja pa 1 dl vrele vode
  • brašno prosijati sa praškom za pecivo pa umiksati u žutanjke
  • na kraju bjelanjke umiješati špatulom u ostatak smjese
  • na dno kalupa fi26 staviti papir za pečenje pa u njega izliti smjesu
  • peći na 180 stupnjeva 40 minuta (provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen)
  • biskvit izrezati na 3 korice
  • jednu koru premazati polovinom kreme, posuti sjeckanim lješnjacima ili lješnjak napolitankama, poklopiti drugom korom, staviti ostatak kreme i dodati sjeckane lješnjake ili lješnjak napolitanke
  • dekorirati po želji

Priprema kreme:
  • izmiksati mascarpone pa dodati Nuttelu i na kraju čvrsto izmiksani šlag
Napomena:
  • da bi se biskvit ispekao ravnomjerno i ostao ravan, ja kalup za pečenje obložim mokrom krpom koju sam zamotala u alu foliju









Slike iz arhive:






1 Comments

  1. Svaka čast draga fantazija 😍😍 predivno izgleda 🤗😘❤️

    ReplyDelete
Previous Post Next Post