Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 250g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl ulja
- 1 dl vrele vode
- 2 jušne žlice kakaa
- 250g brašna
Sastojci za kremu:
- 500g mascarponea
- 3 jušne žlice Nuttele
- 3 dl vrhnja za šlag
- po želji 2 šake sjeckanih lješnjaka ili 50g izdrobljenih lješnjak napolitanki
Priprema biskvita:
- bjelanjke odvojiti od žutanjaka, umutiti ih u čvrsti šlag i ostaviti sa strane
- žutanjke izmiksati sa šećerom
- kakao umutiti sa 3 do 4 žlice vrele vode u pastu bez grudica pa dodati u žutanjke
- lagano umiksati 1 dl ulja pa 1 dl vrele vode
- brašno prosijati sa praškom za pecivo pa umiksati u žutanjke
- na kraju bjelanjke umiješati špatulom u ostatak smjese
- na dno kalupa fi26 staviti papir za pečenje pa u njega izliti smjesu
- peći na 180 stupnjeva 40 minuta (provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen)
- biskvit izrezati na 3 korice
- jednu koru premazati polovinom kreme, posuti sjeckanim lješnjacima ili lješnjak napolitankama, poklopiti drugom korom, staviti ostatak kreme i dodati sjeckane lješnjake ili lješnjak napolitanke
- dekorirati po želji
Priprema kreme:
- izmiksati mascarpone pa dodati Nuttelu i na kraju čvrsto izmiksani šlag
Napomena:
- da bi se biskvit ispekao ravnomjerno i ostao ravan, ja kalup za pečenje obložim mokrom krpom koju sam zamotala u alu foliju
Slike iz arhive:
Svaka čast draga fantazija 😍😍 predivno izgleda 🤗😘❤️
ReplyDelete