Išleri

 


Tijesto:

  • 500g brašna (pola oštro, pola meko)
  • 250g maslaca
  • 150g šećera
  • 2 jajeta
  • 2 žlice kakaa

Krema:

  • 5 žutanjaka
  • 100g šećera
  • 250g maslaca


Priprema:

  • Izmiksati maslac i šećer, dodavati jedno po jedno jaje i na kraju brašno i kakao
  • Pred kraj umijesiti tijesto rukama i stavi ga u hladnjak na pola sata
  • Razvaljati na 5 mm debljine, izrezivati krugove i peći na 200 stupnjeva oko 8 minuta
  • Za kremu izmiksati žutanjke sa šećerom i skuhati na pari pa u hladno umiksati maslac
  • Po želji dodati aromu (kod mene ovaj put aroma naranče)
  • Na vrhu je glazura od 100g čokolade i 1 žlice ulja

1 Comments

Previous Post Next Post