Vanilin rolice

 

Sastojci:

Rolice:
500 grama odmrznutog lisnatog tijesta

Krema:
    500 ml mlijeka
    1 puding od vanilije
    1 žlica gustina    
    3 žumanjka
    150 grama šećera (kristal)
    1 vanilin šećer
    200 ml slatkog vrhnja
    šećer u prahu za posipanje


Priprema:
  • Lisnato tijesto razvaljati na lagano pobrašnjenoj podlozi. Rezati trakice cca 2 x 20 cm.
  • Trakicu namotati oko tuljka. Slagati u tepsiju. Pazite da nisu preblizu jedna drugoj jer se u toku pečenja napušu.
  • Peku se na 200 stupnjeva 15ak minuta, dok poprime zlatnu boju. Vruće rolice skinuti sa kalupa i ohladiti.

Krema:
  • Zakuhati 3 dl mlijeka. U posudu pjenasto izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati puding, gustin i 2 dl mlijeka i izmiješati u glatku smjesu. U smjesu uliti vruće mlijeko i vratiti na štednjak. Skuhati gustu kremu i pustiti da se ohladi.
  • U hladno umiksati 200 ml izmiksanog vrhnja za šlag. Kremu pretresti u dresir vrećicu sa željenim nastavkom za filovanje i puniti rolice. Posuti ih šećerom u prahu.


1 Comments

  1. Fantazija okusa 😍 krema uz koju svaka torta ispada sjajno 😍❤️

    ReplyDelete
Previous Post Next Post