Sastojci:
Rolice:
500 grama odmrznutog lisnatog tijesta
Krema:
500 ml mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
3 žumanjka
150 grama šećera (kristal)
1 vanilin šećer
200 ml slatkog vrhnja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Lisnato tijesto razvaljati na lagano pobrašnjenoj podlozi. Rezati trakice cca 2 x 20 cm.
- Trakicu namotati oko tuljka. Slagati u tepsiju. Pazite da nisu preblizu jedna drugoj jer se u toku pečenja napušu.
- Peku se na 200 stupnjeva 15ak minuta, dok poprime zlatnu boju. Vruće rolice skinuti sa kalupa i ohladiti.
Krema:
- Zakuhati 3 dl mlijeka. U posudu pjenasto izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati puding, gustin i 2 dl mlijeka i izmiješati u glatku smjesu. U smjesu uliti vruće mlijeko i vratiti na štednjak. Skuhati gustu kremu i pustiti da se ohladi.
- U hladno umiksati 200 ml izmiksanog vrhnja za šlag. Kremu pretresti u dresir vrećicu sa željenim nastavkom za filovanje i puniti rolice. Posuti ih šećerom u prahu.
Fantazija okusa 😍 krema uz koju svaka torta ispada sjajno 😍❤️
ReplyDelete