Za jednu koru potrebno je:
- 4 jaja
- 8 žlica šećera
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 6 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
Trebati će vam dvije kore koje ćete još prerezati na dvije tanje korice.
Krema:
- 6 pudinga od vanilije
- 4 žlice gustina
- 15 žlica šećera
- 1.8 l mlijeka
- 250 g tamne čokolade
- 250 g bijele čokolade
- 200 g pistacija (očišćenih, neslanih)
- 400 g maslaca
Ganache:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Za koru izmutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg.
Posebno umutite žutanjke s vodom, uljem, brašnom i praškom za pecivo pa lagano umiješajte bjelanjke.
Pecite u kalupu fi 28 na 170 stupnjeva, 15-20 minuta (probati čačkalicom).
Za kremu skuhajte puding i gustin sa mlijekom i šećerom.
Ohladite pa dodajte maslac.
Kremu podijelite na tri dijela, u prvi dio dodajte otopljenu bijelu čokoladu, u drugi dio otopljenu tamnu čokoladu a u treći dio mljevene pistacije i eventualno malo zelene prehrambene boje.
Priprema ganachea:
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja, ali ne smije prokuhati pa preliti preko izlomljene čokolade, ostaviti minutu da se krene topiti pa lagano miješati žlicom da dobijete tekuću kremu. Ostavite da se prohladi pa prelijte preko gotove torte.
Ja tortu uvijek nafilam i ostavim u frižideru da prenoći pa ju ukrašavam sljedeći dan.