Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 1/2 dl mlijeka
- 1/2 dl ulja
- 1 dl juice od naranče
Ganache:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 200 g čokolade za kuhanje
Orange krema:
- 750 ml juice od naranče
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 200 g abc sira (može i Philadelphia ili neki drugi krem sir)
- 400 ml vrhnja za šlag
- 20 g želatine u prahu
Preljev:
- 1 paketić svijetlog preljeva za tortu
- 250 ml juice od naranče
- 2 žlice šećera
Postupak:
Prvo pripremite ganache i ostavite ga da se ohladi (Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, ali ne smije prokuhati i prelijte preko čokolade koju ste izdrobili na kockice. Ostavite minutu da se čokolada krene topiti i onda miješajte da se čokolada i vrhnje sjedine).
Zakuhajte 500 ml juice od naranče, a u ostalih 250 ml razmutite puding i šećer. Skuhajte puding u soku. Želatinu natopite po uputi na vrećici i ostavite da nabubri pa ju rastopite. Vruću želatinu umiješajte u vrući puding. Ostavite da se skroz ohladi. U hladan puding umiksajte vrhnje i abc sir.
Za biskvit razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Izmiksajte žutanjke sa šećerom. Lagano dodajte ulje pa mlijeko i na kraju brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju špatulom umiješajte bjelanjke.
Kora se peče u kalupu fi 26 (na dno stavite pek papir) oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Vruću pečenu koru natopite sa 1 dl juice od naranče.
Ja tortu uvijek filam u fleksibilnom kalupu. Biskvit stavite na željenu podlogu. Okolo stavite kalup. Na biskvit namažite ganache (ne miksa se!). Preko ganache ide orange krema. Za kraj skuhajte preljev za torte u soku od naranče, prohladite dvije-tri minute i prelijte preko torte.
Dekorirajte po želji.
Dobar tek!