Čoko Orange Torta

 


Biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 žlice kakaa
  • 1/2 dl mlijeka
  • 1/2 dl ulja
  • 1 dl juice od naranče
Ganache:
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade za kuhanje
Orange krema:
  • 750 ml juice od naranče
  • 3 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 200 g abc sira (može i Philadelphia ili neki drugi krem sir)
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 20 g želatine u prahu
Preljev:
  • 1 paketić svijetlog preljeva za tortu
  • 250 ml juice od naranče
  • 2 žlice šećera
Postupak:

Prvo pripremite ganache i ostavite ga da se ohladi (Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, ali ne smije prokuhati i prelijte preko čokolade koju ste izdrobili na kockice. Ostavite minutu da se čokolada krene topiti i onda miješajte da se čokolada i vrhnje sjedine).

Zakuhajte 500 ml juice od naranče, a u ostalih 250 ml razmutite puding i šećer. Skuhajte puding u soku. Želatinu natopite po uputi na vrećici i ostavite da nabubri pa ju rastopite. Vruću želatinu umiješajte u vrući puding. Ostavite da se skroz ohladi. U hladan puding umiksajte vrhnje i abc sir.

Za biskvit razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Izmiksajte žutanjke sa šećerom. Lagano dodajte ulje pa mlijeko i na kraju brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju špatulom umiješajte bjelanjke. 

Kora se peče u kalupu fi 26 (na dno stavite pek papir) oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Vruću pečenu koru natopite sa 1 dl juice od naranče.

Ja tortu uvijek filam u fleksibilnom kalupu. Biskvit stavite na željenu podlogu. Okolo stavite kalup. Na biskvit namažite ganache (ne miksa se!). Preko ganache ide orange krema. Za kraj skuhajte preljev za torte u soku od naranče, prohladite dvije-tri minute i prelijte preko torte.

Dekorirajte po želji.

Dobar tek!









Post a Comment

Previous Post Next Post