Bijeli Egipat

 



Sastojci za jednu koru (potrebno je ispeći tri kore):
  • 3 bjelanjka
  • 4 žlice prženih, krupno mljevenih lješnjaka
  • 4 žlice šećera 
  • 1 žlica brašna
Fil 1:
  • 0,7 dl mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 burbon vanilin šećera
  • 9 žutanjaka
  • 8 žlica gustina
  • 80 g maslaca
  • 200 g bijele čokolade
  • 1,5 dl vrhnja za šlag
Fil 2:
  • 3,5 dl vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 50 g sirnog namaza (philadelphia, abc, dukatela)
Potrebno još 100 g prženih, krupno sjeckanih lješnjaka.

Biskvit:

Bjelanjke umutiti u čvrti snijeg pa dodati šećer. Kad se šećer rastopi, špatulom umiješati brašno i lješnjake.
Kalup fi 24 ili 26, obložiti pek papirom i sipati smjesu. Ponoviti postupak sa druge dvije kore.

Za prvi fil:

Zakuhati 0,5 l mlijeka sa šećerom. U preostalih 0,2 l mlijeka umutiti gustin, vaniliju i žutanjke. Kad mlijeko prokuha, sipati smjesu i kuhati kao puding. Kad se zgusne, dodati izlomljenu čokoladu, promiješati, skinuti s vatre i ohladiti. U hladno dodati izmiksan maslac i izrađeno vrhnje za šlag.

Za drugi fil:

Vrhnje izraditi, dodati šećer i sirni namaz.
Prvu koru staviti na tacnu, mazati sa trećinom prve kreme, pa sa trećinom druge kreme, posuti sa prženim lješnjacima. Postupak ponoviti još dva puta. Meni je ostalo kreme pa sam cijelu tortu premazala  njom. 










Comments

Popular posts from this blog

Naranča kolač

Išleri

Vanilin rolice