Jang kocke

Ovaj kolač je meni u top 5 i iskreno preporučam da ga i sami isprobate.


Sastojci za kore:

    400 grama mekog brašna

    1 čajna žličica sode bikarbone

    150 grama margarina ili maslaca

    100 grama šećera u prahu

    50 grama kristal šećera

    2 jajeta

    4 jušne žlice kakaa

    5 jušnih žlica mlijeka

    2 jušne žlice meda

Fil:

    3 pudinga od vanilije

    1 vanilin šećer

    1 jušna žlica gustina

    1 jušna žlica mekog brašna

    6 jušnih žlica šećera

    1,2 l mlijeka

    250 grama maslaca

    500 g petit keksa

    1 dl mlijeka za natapati kekse

Glazura:

    200 grama čokolade za kuhanje

    6 žlica ulja


Priprema:

  • Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Ukoliko vam je ljepljivo dodajite po malo brašna da ne pretjerate inače ćete teže razviti kore i biti će suhe.
  • Tijesto podijeliti na tri kore (svaka 370 grama). Tanko razvaljati kore na pek papir i peći na naopako okrenutoj tepsiji (kao kore za mađaricu ili bijelu pitu).
  • Kore se peku na 180 stupnjeva, 8 do 10 minuta.
  • U 2 dl mlijeka razmutiti puding, brašno, gustin, šećer u prahu i šećer. Zakuhati litru mlijeka pa u vruće uliti smjesu sa pudingom i skuhati da bude gusto.
  • U hladnu kremu dodati 250 grama izmiksanog maslaca.
  • Čokoladu sa uljem otopiti na pari.
  • Slagati: kora - četvrtina kreme - petit keks namočen u mlijeku - četvrtina kreme - kora - četvrtina kreme - petit keks - četvrtina kreme - kora - glazura

Izrada kora:

Najprije uzmite tri pek papira, složite jedan na drugi i sa svake strane ih preklopite prema unutra (otprilike 2 centimetra).
Jedan pek papir lagano pobrašnite i tijesto koliko možete razvucite rukama pa poklopite drugim pek papirom.







Krajeve papira preokrenite po već označenom rubu pa tijesto skupa s papirom okrenite na drugu stranu.










Oklagijom/valjkom razvaljajte tijesto u svim smjerovima. Papir kojeg ste preklopili će zadržati tijesto u "okviru". Lagano razvaljajte u sve čoškove.






Okrenite razvaljano tijesto i lagano skinitegornji pek papir. Postupak ponovite sa ostalim korama.







Već pečena kora. Zbog "okvira" sve će vam kore biti jednake veličine.




















3 Comments

  1. Ovo izgleda sjajno 😍🥰❤️❤️❤️❤️❤️

    ReplyDelete
  2. Mi smo odusevljni kolac je 🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🥰😘😘😘

    ReplyDelete
  3. Anonymous29/9/21 20:23

    Sve super ali kore za napraviti robija

    ReplyDelete
Previous Post Next Post