Mak baklava

 

Sastojci za nadjev:
  • 1 pakiranje kora za baklavu
  • 4 jajeta
  • 2 dl jogurta (tekući ili čvrsti)
  • 2 dl šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 grama maka
Sastojci za sirup:
  • 8 dl vode
  • 4 dl šećera
  • sok od jednog limuna
Priprema:
  • Sastojke dobro izmješati. 
  • Na dno tepsije staviti tri kore, svaku premazati uljem osim zadnje, staviti četvrtinu smjese, na smjesu dvije kore, prvu premazati uljem i tako za ostala tri sloja.
  • Baklavu odmah izrezati i peći na 150 stupnjeva oko 40 minuta. 
  • Ohladiti.
  • Hladnu baklavu zaliti vrućim sirupom.
Izrezano i spremno za pečenje.















Pečeno i spremno za jesti.

1 Comments

  1. Ovo izgleda sjajno mora se probati 😍🥰🤩❤❤❤❤❤

    ReplyDelete
Previous Post Next Post