Mandarina raspucanci

 

Sastojci:
  • 250 grama brašna
  • 100 grama šećera
  • 100 grama maslaca
  • 1 jaje
  • 1 - 2 mandarine (sok i korica)
  • prstohvat soli
  • pola praška za pecivo
Priprema:
  • Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto
  • Da biste lakše naribali koricu, mandarine operite i stavite u zamrzivač na pola sata
  • Sok mandarine dodajem postupno dok ne dobijem meko i glatko tijesto
  • Tijesto ostavite da odmori u frižideru najmanje sat vremena
  • Oblikujte kuglice veličine promjera cca 2 cm
  • Uvaljajte kuglice u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu (na šećeru nemojte štedjeti jer mu on daje ovaj ispucali oblik)
  • Pecite ih na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta ovisno o jačini pećnice
  • Kolačići će biti jako mekani, ali čim krenu dobivati rumenu boju s dna, pečeni su, a u toku hlađenja će se još stvrdnuti
  • Kuglice u toku oblikovanja probajte što manje valjati među dlanovima kako se tijesto ne bi previše zagrijalo jer i to utječe na ispucani izgled


1 Comments

Previous Post Next Post