Vanilin rolice
Sastojci:
Rolice:
500 grama odmrznutog lisnatog tijesta
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 1 žlica gustina
- 3 žumanjka
- 150 grama šećera (kristal)
- 1 vanilin šećer
- 200 ml slatkog vrhnja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljati na lagano pobrašnjenoj podlozi. Rezati trakice cca 2 x 20 cm.
Trakicu namotati oko tuljka. Slagati u tepsiju. Pazite da nisu preblizu jedna drugoj jer se u toku pečenja napušu.
Peku se na 200 stupnjeva 15ak minuta, dok poprime zlatnu boju. Vruće rolice skinuti sa kalupa i ohladiti.
Trakicu namotati oko tuljka. Slagati u tepsiju. Pazite da nisu preblizu jedna drugoj jer se u toku pečenja napušu.
Peku se na 200 stupnjeva 15ak minuta, dok poprime zlatnu boju. Vruće rolice skinuti sa kalupa i ohladiti.
Krema:
Zakuhati 3 dl mlijeka. U posudu pjenasto izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati puding, gustin i 2 dl mlijeka i izmiješati u glatku smjesu. U smjesu uliti vruće mlijeko i vratiti na štednjak. Skuhati gustu kremu i pustiti da se ohladi.
U hladno umiksati 200 ml izmiksanog vrhnja za šlag. Kremu pretresti u dresir vrećicu sa željenim nastavkom za filovanje i puniti rolice. Posuti ih šećerom u prahu.
U hladno umiksati 200 ml izmiksanog vrhnja za šlag. Kremu pretresti u dresir vrećicu sa željenim nastavkom za filovanje i puniti rolice. Posuti ih šećerom u prahu.





Fantazija okusa 😍 krema uz koju svaka torta ispada sjajno 😍❤️
ReplyDelete