Jedan od omiljenih kolača mog muža, gotov kroz par minuta, bez pečenja. Svjesna sam opasnosti termički neobrađenih jaja, zato ga nikada ne pravim ljeti kad su temperature visoke. Zašto samo jedna slika?? Paaaa....Mom mužu su štangice premale, on sebi odreže komad po dužini cijele oblatne, zašto onda da se ja patim sa rezanjem!?
Sastojci za svijetli fil:
- 250 grama maslaca
- 12 žlica šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 6 žumanjaka
Sastojci za tamni fil:
- 6 bjelanjaka
- 12 žlica kristal šećera
- 150 grama mljevenog keksa
- 100 grama mljevenih oraha
- 50 grama istopljene čokolade
Priprema:
- Rebrasti dio oblatne premazati bijelom kremom, na nju složiti petit keks, premazati tamnom kremom i poklopiti oblatnom
- Poklopiti nekim težim predmetom i ostaviti par sati u frižideru da se stisne