Sladoled

 

Sastojci za biskvit:

  • 200 grama maslaca sobne temperature
  • 200 grama šećera
  • 200 grama brašna
  • 4 jajeta
  • pola praška za pecivo
  • 1 dl mlijeka
  • 1 čajna žlica aroma vanilije
  • 25 korneta za sladoled

Krema:

  • 250 grama mascarponea
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 2 do 3 žlice nuttele

Priprema:

Maslac i šećer pjenasto umutiti, dodati jaja pa brašno sa praškom za pecivo i na kraju mlijeko i aromu vanilije. Kratko miksati da se svi sastojci spoje.

Kornete puniti do dvije trećine i peći na 180 stupnjeva cca 15 minuta (provjeriti čačkalicom).

Pečeni višak biskvita odrezati u visini korneta (ukoliko se biskivt previše napuše).

Izmiksati slatko vrhnje pa u njega dodati mascarpone i nuttelu.


Post a Comment

Previous Post Next Post