Ledene mak kocke

 


Sastojci za biskvit:

  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 200 g maka
  • 8 žlica mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Krema:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 12 žutanjaka
  • 12 žlica šećera (kristal)
  • 1 litra mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 250 grama margarina ili maslaca
  • šlag za ukrašavanje

Priprema:

Smjesa je dovoljna za dva biskvita u velikoj tepsiji od pečnice. Ja smjesu popolovim i pečem dva biskvita, ukoliko ste vještiji možete peći i jedan pa ga po dužini prerezati da dobijete dvije velike plohe. 

Miksati bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodavati šećer. Špatulom umiješati brašno sa praškom za pecivo pa mak. Peći na 180 stupnjeva 7-8 minuta. Biskvit je tanak i za čas bude pečen pa pazite da ne izgori.

Kuhati 8 dl mlijeka da zavrije. Pjenjačom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati puding od vanilije i 2 dl mlijeka. U vruće mlijeko sipati smjesu i skuhati u gustu kremu. U hladno umiksati margarin.

Slaganje:    kora 
                                2/3 kreme
                                kora
                                1/3 kreme
                                šlag


1 Comments

  1. Anonymous10/1/23 17:38

    Fantazija Jedan od najboljih koji sam radila Obožavam ovaj kolacic 🤗🤩😘❤️

    ReplyDelete
Previous Post Next Post