Sastojci:
- 200 grama brašna
- 160 grama maslaca
- 90 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žumanjka
- 40 grama mljevenih lješnjaka
- 1 žlica kakao praha
- pola žličice cimeta
- prstohvat soli
Premaz:
1 bjelanjak
30 grama sjeckanih lješnjaka
Upute za pripremu:
Od brašna, margarina, šećera, vanilin šećera, soli i jednog žumanjka zamijesite glatko tijesto i podijelite tijesto na dva dijela. Dio tijesta što će ostati svijetli neka vam bude malo veći.
U manji dio tijesta dodajte sjeckane lješnjake, kakao, cimet i drugi žumanjak. Zamotajte oba tijesta u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
Bjelanjak malo izraditi u pjenicu ( dovoljno je samo malo sa vilicom).
Nakon sat vremena, izvadite oba tijesta iz hladnjaka. Svijetlo tijesto razvaljajte na papiru za pečenje otprilike na 4 mm debljine u pravokutnik. Kod mene je to bilo 30x22 cm.
Na drugom papiru za pečenje razvaljajte tamno tijesto na nešto manji pravokutnik od svijetlog tijesta. Svijetlo tijesto premažite bjelanjkom, na bjelanjak stavite tamno tijesto i stisnite da vam se dobro zaljepi, sa valjkom.
Zarolajte roladu, te ju sa svih strana namažite pomoću kista s bjelanjkom i uvaljajte u sjeckane lješnjake.
Roladu pažljivo umotajte u prozirnu foliju i ostavite ju u hladnjaku na 30 minuta. Upalite i ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Nakon pola sata izvadite tijesto iz hladnjaka i izrežite roladu na šnitice otprilike 5 mm.
Pleh za pečenje obložite s papirom za pečenje i poslažite šnitice s razmakom . Pecite ih na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta dok ne porumene.
Tags :
Keksi
Subscribe by Email
Follow Updates Articles from This Blog via Email
No Comments