Hormašice

 


Sastojci:
  • 250 grama maslaca ili margarina
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl šećera
  • 1 jaje
  • pola praška za pecivo
  • 630 grama brašna
  • 50 grama kokosa
Sirup:
  • 1 kg šećera
  • 8 dl vode
  • po želji orasi za punjenje

Priprema:
  1. Margarin ili maslac pjenasto izmiksati, dodati ostale sastojke i zamijesiti mekano tijesto. Po potrebi dodati koju žlicu brašna. Ukoliko vam tijesto bude pretvrdo pucati će i nećete moći oblikovati hormašice. Moje hormašice su svaka otprilike 50 grama tijesta.
  2. Kuglicu tijesta razvucite na "bodljikavom" dijelu ribeža na veličinu otprilike 7 puta 4 centimetra.
  3. Po želji ih punite orasima. Lagano rubove povlačiti jedan prema drugome da zatvorite dno i da orasi dođu u sredinu. Kada se krajevi spoje okrenuti hormašicu na tepsiju (tepsija ne treba biti premazana masnoćom niti obložena papirom).
  4. Između svake hormašice ostaviti prostora jer će se u toku pečenja malo napuhati. 
  5. Peći na 170 stupnjeva dok skroz ne porumene.
  6. Zakuhati šećer i vodu pa preliti vruće hormašice. Ne poklapati ih ničim već pustiti u rerni da hormašice upiju sirup.





Post a Comment

Previous Post Next Post