Sastojci:
- 250 grama maslaca ili margarina
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 1 dl šećera
- 1 jaje
- pola praška za pecivo
- 630 grama brašna
- 50 grama kokosa
Sirup:
- 1 kg šećera
- 8 dl vode
- po želji orasi za punjenje
Priprema:
- Margarin ili maslac pjenasto izmiksati, dodati ostale sastojke i zamijesiti mekano tijesto. Po potrebi dodati koju žlicu brašna. Ukoliko vam tijesto bude pretvrdo pucati će i nećete moći oblikovati hormašice. Moje hormašice su svaka otprilike 50 grama tijesta.
- Kuglicu tijesta razvucite na "bodljikavom" dijelu ribeža na veličinu otprilike 7 puta 4 centimetra.
- Po želji ih punite orasima. Lagano rubove povlačiti jedan prema drugome da zatvorite dno i da orasi dođu u sredinu. Kada se krajevi spoje okrenuti hormašicu na tepsiju (tepsija ne treba biti premazana masnoćom niti obložena papirom).
- Između svake hormašice ostaviti prostora jer će se u toku pečenja malo napuhati.
- Peći na 170 stupnjeva dok skroz ne porumene.
- Zakuhati šećer i vodu pa preliti vruće hormašice. Ne poklapati ih ničim već pustiti u rerni da hormašice upiju sirup.