Jaje na oko

 


Sastojci:
  • 5 jaja L veličine
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 15 dag maslaca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 dl mlijeka
  • 2 kisela vrhnja (ukupno 360 grama)
  • 6 žlica šećera
  • 2 kompota od marelice (po 420 grama)
  • 2 bijela preljeva za torte
Priprema:
  1. Bjelanjke umutiti u čvrst šaum i ostaviti sa strane. Miksati omekšali maslac i žutanjke, dodati šećer i miksati da se sve sjedini. Lagano umiješati brašno prosijano sa praškom za pecivo i bjelanjke. Peći u velikom protvanju od pećnice otprilike 30 minuta na 180 stupnjeva.
  2. Za kremu skuhati puding u mlijeku i u vruće dodati vrhnje i šećer, dobro izmiješati i preliti preko pečenog biskvita. 
  3. Na kremu složiti marelice (po mogućnosti što manje, da liče na jaja).
  4. Bijeli preljev za torte pripremiti prema uputi na vrećici pa preliti preko kolača.




Post a Comment

Previous Post Next Post