Sastojci:
- 5 jaja L veličine
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
- 15 dag maslaca
- 1/2 praška za pecivo
- 2 pudinga od vanilije
- 7 dl mlijeka
- 2 kisela vrhnja (ukupno 360 grama)
- 6 žlica šećera
- 2 kompota od marelice (po 420 grama)
- 2 bijela preljeva za torte
Priprema:
- Bjelanjke umutiti u čvrst šaum i ostaviti sa strane. Miksati omekšali maslac i žutanjke, dodati šećer i miksati da se sve sjedini. Lagano umiješati brašno prosijano sa praškom za pecivo i bjelanjke. Peći u velikom protvanju od pećnice otprilike 30 minuta na 180 stupnjeva.
- Za kremu skuhati puding u mlijeku i u vruće dodati vrhnje i šećer, dobro izmiješati i preliti preko pečenog biskvita.
- Na kremu složiti marelice (po mogućnosti što manje, da liče na jaja).
- Bijeli preljev za torte pripremiti prema uputi na vrećici pa preliti preko kolača.