Kruh iz šerpe

 


Sastojci:
  • 840 grama mekog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čajna žlica šećera
  • 1 jušna žlica soli
  • 7 dl mlake vode
Priprema:
  1. Sve suhe sastojke pomiješati i dodati mlaku vodu. Mijesiti mikserom sa spiralnim nastavcima. Nemojte se zabrinuti, smjesa je dosta rijetka.
  2. Tijesto pokriti krpom i ostaviti sat vremena na toplom da nadođe. Ja kad imam vremena, premijesim ga mikserom dva ili tri puta, iznutra bude rupičastiji, veći i imam osjećaj da se bolje ispeče. 
  3. Pećnicu uključiti na 220 stupnjeva i u nju staviti šerpu promjera 26 centimetra da se zagrije (skupa sa poklopcem). Vruću šerpu posuti brašnom i izliti smjesu unutra. Poklopiti i peći sat vremena.

Post a Comment

Previous Post Next Post