Pupoljci

 


Sastojci:

  • 250 grama mekog brašna
  • 50 grama gustina
  • 100 grama šećera
  • 1 bjelanjak od većeg jajeta
  • 190 grama margarina ili maslaca
  • pola praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
Punjenje:
  • 200 grama višanja iz kompota
Fil:
  • 1 dl soka od višanja
  • 1 jušna žlica gustina
  • 1 jušna žlica šećera
Omotač:
  • 50 grama bijele čokolade
  • 1/2 dl mlijeka
  • 150 grama kokosa


Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i stavite ga u frižider obavezno na dva sata da se stisne.
  2. Uzimajte 15 - 20 grama tijesta, napravite od njega "košaricu", stavite unutra ocijeđenu višnju, zatvorite i lagano oblikujte kuglicu. Slažite ih na pek papir na razmaku od par centimetara jer će se u toku pečenja lagano napuhati.
  3. Pecite ih na 180 stupnjeva 12 - 15 minuta pazeći da ne potamne.
  4. Pomiješajte mlijeko i bijelu čokoladu te zagrijte da se čokolada istopi pa svaku kuglicu s gornje strane umočite u smjesu čokolade pa u kokos.
  5. Za fil skuhajte gustin u soku od  višanja da dobijete žele. Ja nikad ne stavljam šećer, ali ako su vam višnje jako kisele dodajte jednu jušnu žlicu šećera.
  6. Malo vrućeg želea stavite na dno jedne kuglice pa poklopite drugom da se kuglice zalijepe.


Post a Comment

Previous Post Next Post