Sastojci:
- 250 grama mekog brašna
- 50 grama gustina
- 100 grama šećera
- 1 bjelanjak od većeg jajeta
- 190 grama margarina ili maslaca
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Punjenje:
- 200 grama višanja iz kompota
Fil:
- 1 dl soka od višanja
- 1 jušna žlica gustina
- 1 jušna žlica šećera
Omotač:
- 50 grama bijele čokolade
- 1/2 dl mlijeka
- 150 grama kokosa
Priprema:
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i stavite ga u frižider obavezno na dva sata da se stisne.
- Uzimajte 15 - 20 grama tijesta, napravite od njega "košaricu", stavite unutra ocijeđenu višnju, zatvorite i lagano oblikujte kuglicu. Slažite ih na pek papir na razmaku od par centimetara jer će se u toku pečenja lagano napuhati.
- Pecite ih na 180 stupnjeva 12 - 15 minuta pazeći da ne potamne.
- Pomiješajte mlijeko i bijelu čokoladu te zagrijte da se čokolada istopi pa svaku kuglicu s gornje strane umočite u smjesu čokolade pa u kokos.
- Za fil skuhajte gustin u soku od višanja da dobijete žele. Ja nikad ne stavljam šećer, ali ako su vam višnje jako kisele dodajte jednu jušnu žlicu šećera.
- Malo vrućeg želea stavite na dno jedne kuglice pa poklopite drugom da se kuglice zalijepe.