Ruske kape


Sastojci za biskvit:
  • 8 jaja
  • 13 žlica šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 10 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 žlica vode
Sastojci za fil:
  • 1/2 litre mlijeka
  • 2 žlice gustina
  • 2 žlice mekog brašna
  • 7 žlica šećera
  • 3 vanilin šećera
  • limunov sok po želji
  • 1 maslac
Dekoracija:
  • 100 grama kokosa
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja
Priprema:
  1. Jaja pjenasto umutiti (ja ne odvajam bjelanjke od žutanjaka već koliko imam jaja, toliko minuta miksam) sa šećerom, lagano dodati vodu, pa špatulom umiješati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Peći u velikom protvanju na 180 stupnjeva otprilike 15 minuta.
  2. Biskvit ohladiti pa vaditi okruglim kalupom krugove (moji su promjera 4 centimetra). Svaki prerezati na pola, na jednu polovicu namazati malo kreme, poklopiti drugim dijelom biskvita pa okolo namazati kremu i uvaljati u kokos. 
  3. Za kremu zakuhati 4 dl mlijeka. U preostalih 1 dl mlijeka dobro izmiješati brašno, gustin i šećer da nema grudica. Skuhati gustu kremu (kao puding). Ohladiti. U hladno dodati 250 grama maslaca i po želji limunovog soka.
  4. Za glazuru rastopiti na pari 100 grama čokolade i 3 žlice ulja.



Post a Comment

Previous Post Next Post