Sastojci za biskvit:
- 8 jaja
- 13 žlica šećera
- 3 žlice kakaa
- 10 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 žlica vode
Sastojci za fil:
- 1/2 litre mlijeka
- 2 žlice gustina
- 2 žlice mekog brašna
- 7 žlica šećera
- 3 vanilin šećera
- limunov sok po želji
- 1 maslac
Dekoracija:
- 100 grama kokosa
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Priprema:
- Jaja pjenasto umutiti (ja ne odvajam bjelanjke od žutanjaka već koliko imam jaja, toliko minuta miksam) sa šećerom, lagano dodati vodu, pa špatulom umiješati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Peći u velikom protvanju na 180 stupnjeva otprilike 15 minuta.
- Biskvit ohladiti pa vaditi okruglim kalupom krugove (moji su promjera 4 centimetra). Svaki prerezati na pola, na jednu polovicu namazati malo kreme, poklopiti drugim dijelom biskvita pa okolo namazati kremu i uvaljati u kokos.
- Za kremu zakuhati 4 dl mlijeka. U preostalih 1 dl mlijeka dobro izmiješati brašno, gustin i šećer da nema grudica. Skuhati gustu kremu (kao puding). Ohladiti. U hladno dodati 250 grama maslaca i po želji limunovog soka.
- Za glazuru rastopiti na pari 100 grama čokolade i 3 žlice ulja.