Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
- 6 bjelanjaka
Sastojci za žutu kremu:
- 1 litra narančinog soka
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
Sastojci za bijelu kremu:
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 1/2 litre mlijeka
- 1 margarin
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 7 dag margarina
Ostali sastojci:
- Petit keksi
- 6 jaja miksati da se zapjene i pobijele (ja koliko jaja stavim, toliko minuta miksam), dodati šećer, još malo miksati pa špatulom umiješati brašno i snijeg od bjelanjaka.
- Biskvit peći u velikom protvanju od pećnice na 180 stupnjeva 20ak minuta (provjeriti čačkalicom kad je gotov).
- Za žutu kremu skuhati puding od vanilije u soku od naranče i šećeru i toplu kremu preliti preko pečenog biskvita.
- Na toplu kremu odmah slagati petit kekse.
Priprema bijele kreme:
- Zakuhati 4 dl mlijeka, a u 1 dl razmutiti brašno i šećer. Skuhati gustu kremu pa ohladiti.
- U hladno dodati jedan maslac.
- Premazati kremu preko petit keksa.
Glazura:
- Čokoladu za glazuru rastopiti na pari pa preliti preko bijele kreme.
*Moja glazura:
- 200 grama čokolade
- 6 žlica ulja