Lambada

 


Sastojci za biskvit:
  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 6 bjelanjaka
Sastojci za žutu kremu:
  • 1 litra narančinog soka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera
Sastojci za bijelu kremu:
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1/2 litre mlijeka
  • 1 margarin
Glazura:
  • 10 dag čokolade
  • 7 dag margarina
Ostali sastojci:
  • Petit keksi


Priprema:

  1. 6 jaja miksati da se zapjene i pobijele (ja koliko jaja stavim, toliko minuta miksam), dodati šećer, još malo miksati pa špatulom umiješati brašno i snijeg od bjelanjaka.
  2. Biskvit peći u velikom protvanju od pećnice na 180 stupnjeva 20ak minuta (provjeriti čačkalicom kad je gotov).
  3. Za žutu kremu skuhati puding od vanilije u soku od naranče i šećeru i toplu kremu preliti preko pečenog biskvita.
  4. Na toplu kremu odmah slagati petit kekse.

Priprema bijele kreme:
  • Zakuhati 4 dl mlijeka, a u 1 dl razmutiti brašno i šećer. Skuhati gustu kremu pa ohladiti. 
  • U hladno dodati jedan maslac.
  • Premazati kremu preko petit keksa.
Glazura:
  • Čokoladu za glazuru rastopiti na pari pa preliti preko bijele kreme.
*Moja glazura: 
  • 200 grama čokolade
  • 6 žlica ulja



Post a Comment

Previous Post Next Post