Čokoladna mađarica

 


Za 5 kora potrebno je:

  • 600-650 g mekog brašna
  • 200 g maslaca
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl mlijeka
  • 3 žlice kakaa
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i podijeliti u 5 kuglica. Svaku kuglu razvaljati na pek papiru na veličinu protvanja od pečnice i peći na protvanju okrenutom naopačke 7-8 minuta na 180 stupnjeva. Svaku koru prije pečenja izbosti vilicom da se ne napuše.

Fil:
  • 1 l mlijeka
  • 8 žlica oštrog brašna
  • 100 g čokolade
  • 300 g šećera
  • 250 g maslaca

8 dl mlijeka zakuhati, a u 2 dl izmutiti brašno i šećer da ne bude grudica. Ukuhati brašno u zavrelo mlijeko. Kad se krema zgusne umiješati čokoladu i maslac (iako kažu da nije zdravo meni je draži margarin jer mi se u maslacu jako masnoća odvaja u kremi). Vruća krema je kao tekući puding. Vruću kremu podijeliti na 4 dijela i odmah mazati na kore.

Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 6 žlice ulja
Glazuru obavezno topim na pari i prelijem preko mađarice koja je prenoćila u frižideru i stisnula se.



Post a Comment

Previous Post Next Post