Jaffa pita



Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna
  • 20 dag margarina
  • 2 jaja
  • 20 dag šećera
  • 2 dl vrhnja
  • ½ PP
  • 1 dl mlijeka
Zamijesiti tijesto i podijeliti na 5 loptica pa razvaljati kore i peći na protvanju okrenutom naopako.

Tamna krema:
  • Pola litre mlijeka
  • 15 dag šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 50 grama čokolade
  • 125 g maslaca
Zakuhati mlijeko (odvojiti 1 dl pa u njega umiješati brašno i šećer) pa umiješati smjesu sa brašnom i kuhati da se zgusne, maknuti sa štednjaka pa ubaciti čokoladu i maslac da se rastope. Krema je kao puding i kore se filaju mlakom kremom.

Žuta krema:
  • 600 ml juice od naranče
  • 2 pudinga od vanilije
  • par kapi arome naranče
Skuhati puding, malo prohladiti i filovati kore, naizmjenično crnu i bijelu kremu.

Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 6 žlica ulja




Post a Comment

Previous Post Next Post