Za kore:
- 500 g brašna
- 250 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 jajeta
- 1 dl kiselog vrhnja
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, podijeliti na 4 kore i razvaljati na pek papiru. Peku se oko 7 minuta na 170 stupnjeva (bitno je da kore ostanu svijetle).
Krema:
- 1 tegla kompota od višanja (680 grama)
- 2 dl soka od višanja
- 2 pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
- 70 g maslaca
Višnje samljeti štapnim mikserom i staviti sa sokom iz kompota da prokuhaju. U 2 dl soka razmutiti puding i šećer pa ukuhati u višnje. Kad je krema skuhana dodati maslac i dobro izmiješati. Kremu malo prohladiti i odmah filovati kore. Ja najgornju koru pritisnem tacnom ili daskom i opteretim litrom mlijeka, maslacem, ili kutijom jaja i tako ostavim da prenoći pa sljedeći dan prelijem glazuru.
Glazura:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 3-4 žlice ulja
Glazuru rastopiti na pari pa preliti preko najgornje kore i ostaviti da se ohladi.