Mađarica sa višnjama

 


Za kore:
  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jajeta
  • 1 dl kiselog vrhnja
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, podijeliti na 4 kore i razvaljati na pek papiru. Peku se oko 7 minuta na 170 stupnjeva (bitno je da kore ostanu svijetle).


Krema:

  • 1 tegla kompota od višanja (680 grama)
  • 2 dl soka od višanja
  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 žlica šećera
  • 70 g maslaca
Višnje samljeti štapnim mikserom i staviti sa sokom iz kompota da prokuhaju. U 2 dl soka razmutiti puding i šećer pa ukuhati u višnje. Kad je krema skuhana dodati maslac i dobro izmiješati. Kremu malo prohladiti i odmah filovati kore. Ja najgornju koru pritisnem tacnom ili daskom i opteretim litrom mlijeka, maslacem, ili kutijom jaja i tako ostavim da prenoći pa sljedeći dan prelijem glazuru.

Glazura:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 3-4 žlice ulja
Glazuru rastopiti na pari pa preliti preko najgornje kore i ostaviti da se ohladi.







Post a Comment

Previous Post Next Post