Rolada od čokolade i naranče

 


Biskvit:

  • 5 jaja
  • 125 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • 15 g kakaa u prahu
  • naribana korica 1 naranče
  • juice od naranče za natapanje biskvita
Krema od naranče:
  • 300 ml juice od naranče (po mogućnosti sa 100% udjelom voća)
  • cijeđeni sok od 1 naranče
  • 1 puding od vanilije
  • 1/2 jušne žlice gustina
  • 120 g šećera 
  • 250 g maslaca sobne temperature
Glazura - čokoladni ganache:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml mliječnog slatkog vrhnja
Izrada kreme:

2 dl soka i cijeđeni sok naranče staviti kuhati. Posebno izmutiti puding, gustin, šećer i 1 dl soka. Zakuhati u sokove od naranče i skuhati kremu kao puding. 
Kremu pokriti plastičnom folijom i pustiti da se ohladi. U hladno umiksati maslac. 

Izrada biskvita:

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa postepeno dodavati šećer. Miksati dok se šećer ne otopi. U bijelanjke dodavati žutanjke, jedno po jedno. 

Lagano dodati ulje pa brašno, kakao i naribanu koricu naranče umiješati u smjesu špatulom.
Tepsiju od pećnice obložiti pek papirom pa smjesu jednolično rasporediti. Peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta. 

Pečeni biskvit skupa sa pek papirom zamotati u roladu i pustiti da se ohladi. Ohlađeni biskvit odmotati i odvojiti od pek papira. 
Biskvit lagano natopiti sa par žlica soka od naranče. 
Ravnomjerno rasporediti kremu po biskvitu i zarolati u roladu i ostaviti da prenoći u frižideru. 

Za glazuru ugrijati slatko vrhnje (ne smije prokuhati) pa ga preliti preko kockica čokolade. Ostaviti 2 minute da odstoji i onda smjesu mješati dok se ne izjednači čokolada sa vrhnjem. 
Preliti preko rolade i pustiti da se ohladi.



Comments

Popular posts from this blog

Naranča kolač

Išleri

Vanilin rolice