Rolada od čokolade i naranče
Biskvit:
- 5 jaja
- 125 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 100 g glatkog brašna
- 15 g kakaa u prahu
- naribana korica 1 naranče
- juice od naranče za natapanje biskvita
Krema od naranče:
- 300 ml juice od naranče (po mogućnosti sa 100% udjelom voća)
- cijeđeni sok od 1 naranče
- 1 puding od vanilije
- 1/2 jušne žlice gustina
- 120 g šećera
- 250 g maslaca sobne temperature
Glazura - čokoladni ganache:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 150 ml mliječnog slatkog vrhnja
Izrada kreme:
2 dl soka i cijeđeni sok naranče staviti kuhati. Posebno izmutiti puding, gustin, šećer i 1 dl soka. Zakuhati u sokove od naranče i skuhati kremu kao puding.
Kremu pokriti plastičnom folijom i pustiti da se ohladi. U hladno umiksati maslac.
Izrada biskvita:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa postepeno dodavati šećer. Miksati dok se šećer ne otopi. U bijelanjke dodavati žutanjke, jedno po jedno.
Lagano dodati ulje pa brašno, kakao i naribanu koricu naranče umiješati u smjesu špatulom.
Tepsiju od pećnice obložiti pek papirom pa smjesu jednolično rasporediti. Peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Pečeni biskvit skupa sa pek papirom zamotati u roladu i pustiti da se ohladi. Ohlađeni biskvit odmotati i odvojiti od pek papira.
Biskvit lagano natopiti sa par žlica soka od naranče.
Ravnomjerno rasporediti kremu po biskvitu i zarolati u roladu i ostaviti da prenoći u frižideru.
Za glazuru ugrijati slatko vrhnje (ne smije prokuhati) pa ga preliti preko kockica čokolade. Ostaviti 2 minute da odstoji i onda smjesu mješati dok se ne izjednači čokolada sa vrhnjem.
Preliti preko rolade i pustiti da se ohladi.




Comments
Post a Comment