Švedski mokri kolač
Sastojci:
- maslac za podmazati tepsiju
- mrvice kruha za tepsiju
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 2 1/2 dl šećera
- 3 jušne žlice kakaa
- 1 vanilin šećer
- 1 1/2 dl brašna
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Kalup promjera 24 centimetra (za 8 osoba) namažite sa maslacem i pospite krušnim mrvicama ili na dno stavite pek papir.
Otopiti maslac u mikrovalnoj i malo prohladiti.
Umutite jaja i šećer pjenjačom (ne koristite mikser).
U posebnu zdjelu pomiješajte kakao, vanilin šećer, brašno i sol te umiješajte u smjesu od jaja.
Dodajte rastopljeni maslac i lagano miješajte dok ne postane glatko, a zatim smjesu ulijte u kalup za pečenje (svi sastojci se trebaju samo povezati, nemojte ih miksati ni dugo mutiti).
Pecite u sredini pećnice oko 10-15 minuta (po potrebi produžite ili skratite vrijeme pečenja, ovisno o tome koliko ljepljivo želite da bude).
Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.
Po želji pospite sa šećerom u prahu. Poslužite sa šlagom i svježim bobicama voća.







Comments
Post a Comment