Švedski mokri kolač

 


Sastojci:

  • maslac za podmazati tepsiju
  • mrvice kruha za tepsiju
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 2 1/2 dl šećera
  • 3 jušne žlice kakaa
  • 1 vanilin šećer
  • 1 1/2 dl brašna
  • 1 prstohvat soli
Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. 

Kalup promjera 24 centimetra (za 8 osoba) namažite sa maslacem i pospite krušnim mrvicama ili na dno stavite pek papir.

Otopiti maslac u mikrovalnoj i malo prohladiti.

Umutite jaja i šećer pjenjačom (ne koristite mikser).

U posebnu zdjelu pomiješajte kakao, vanilin šećer, brašno i sol te umiješajte u smjesu od jaja.

Dodajte rastopljeni maslac i lagano miješajte dok ne postane glatko, a zatim smjesu ulijte u kalup za pečenje (svi sastojci se trebaju samo povezati, nemojte ih miksati ni dugo mutiti).

Pecite u sredini pećnice oko 10-15 minuta (po potrebi produžite ili skratite vrijeme pečenja, ovisno o tome koliko ljepljivo želite da bude).

Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.

Po želji pospite sa šećerom u prahu. Poslužite sa šlagom i svježim bobicama voća.





Comments

Popular posts from this blog

Naranča kolač

Išleri

Vanilin rolice