Oblatne

 


Biskvit:

  • 4 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
Bjelanjke umutiti u snijeg pa dodati šećer, žutanjke i na kraju brašno. Peći u tepsiji veličine oblatne 15ak minuta na 170 stupnjeva.

Crna krema:

  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica vode
  • 200 grama oraha
  • 80 grama čokolade za kuhanje
  • 150 grama maslaca
Zakuhati vodu i šećer, dodati čokoladu i maslac, mješati da se rastopi pa umješati orahe. Pustiti da se smjesa prohladi, podijeliti na dva i namazati na hrapavu stranu oblatne.

Bijela krema:

  • 250 grama maslaca
  • 8 žlica šećera u prahu
  • sok pola naranče
  • korica cijele naranče
Izmiksati maslac i šećer u prahu pa dodati naranču. Podijeliti na dva dijela.

Slaganje:

Pola bijele kreme namazati na biskvit pa poklopiti na jednu oblatnu (da bijela krema dođe na tamnu), na drugu stranu biskvita namazati ostatak bijele kreme i poklopiti oblatnom.

*Ja kolač poklopim tacnom i opteretim pakiranjem mlijeka da se oblatne dobro spoje i kolač do kraja ohladi.



Post a Comment

Previous Post Next Post