Biskvit:
- 4 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
Bjelanjke umutiti u snijeg pa dodati šećer, žutanjke i na kraju brašno. Peći u tepsiji veličine oblatne 15ak minuta na 170 stupnjeva.
Crna krema:
- 10 žlica šećera
- 10 žlica vode
- 200 grama oraha
- 80 grama čokolade za kuhanje
- 150 grama maslaca
Zakuhati vodu i šećer, dodati čokoladu i maslac, mješati da se rastopi pa umješati orahe. Pustiti da se smjesa prohladi, podijeliti na dva i namazati na hrapavu stranu oblatne.
Bijela krema:
- 250 grama maslaca
- 8 žlica šećera u prahu
- sok pola naranče
- korica cijele naranče
Izmiksati maslac i šećer u prahu pa dodati naranču. Podijeliti na dva dijela.
Slaganje:
Pola bijele kreme namazati na biskvit pa poklopiti na jednu oblatnu (da bijela krema dođe na tamnu), na drugu stranu biskvita namazati ostatak bijele kreme i poklopiti oblatnom.
*Ja kolač poklopim tacnom i opteretim pakiranjem mlijeka da se oblatne dobro spoje i kolač do kraja ohladi.