Pistacij torta
Za jednu koru potrebno je: 4 jaja 8 žlica šećera 1 dl vode 1 dl ulja 6 žlica brašna 4 žlice kakaa 1 prašak za pecivo Trebati će vam dvije kore koje ćete još prerezati na dvije tanje korice. Krema: 6 pudinga od vanilije 4 žlice gustina 15 žlica šećera 1.8 l mlijeka 250 g tamne čokolade 250 g bijele čokolade 200 g pistacija (očišćenih, neslanih) 400 g maslaca Ganache: 300 ml vrhnja za šlag 200 g čokolade za kuhanje Priprema: Za koru izmutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg. Posebno umutite žutanjke s vodom, uljem, brašnom i praškom za pecivo pa lagano umiješajte bjelanjke. Pecite u kalupu fi 28 na 170 stupnjeva, 15-20 minuta (probati čačkalicom). Za kremu skuhajte puding i gustin sa mlijekom i šećerom. Ohladite pa dodajte maslac. Kremu podijelite na tri dijela, u prvi dio dodajte otopljenu bijelu čokoladu, u drugi dio otopljenu tamnu čokoladu a u treći dio mljevene pistacije i eventualno malo zelene prehrambene boje. Priprema ganachea: Vrhnje za šlag ug...