Linzeri


Sastojci:

        300 grama brašna (najbolje pola meko pola oštro brašno)        
        1/2 praška za pecivo        
        150 grama margarina ili maslaca
        100 grama šećera
        1 jaje
        1 vanilin šećer      

Priprema:

Sve sastojke dobro izmiješati i zamijesiti tijesto. Treba ga miješati malo duže i nema potrebe da dodajete mlijeko ili dodatno brašna. Ja ga u nedostatku oštrog brašna radim samo sa mekim brašnom tako da nećete pogriješiti ako ne stavite pola pola.

Razvaljati tijesto direktno na pek papiru debljine cca pola centimetra i izrezivati oblike po želji. Na polovicu kolačića napraviti još jednu rupu. Tijesto valjate na pek papiru kako vam se ne bi izobličili prilikom prenosenja sa stola ili podloge na pek papir.


Peći na 170 stupnjeva 8 do 10 minuta. Tijesto mora ostati svijetlo.



Post a Comment

Previous Post Next Post