thumbnail

Kiflice

 


Sastojci:

  • 1 kg mekog brašna
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl ulja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • mlakog mlijeka po potrebi
  • punjenje po želji (sir, šunka, pekmez, čokolada, orasi)
  • mak, krupna morska sol za posipanje
  • jaje za premazivanje
Priprema:
  1. Kvasac izmrviti u 1 dl mlakog mlijeka i 1 žlicu šećera i ostaviti 15 minuta da kvasac nadođe.
  2. Sve sastojke promiješati i zamiješati mekano tijesto (ja mlijeko nikad nisam mjerila, dodajem ga po potrebi 1,5 - 2 dl). Tijesto pokriti i ostaviti na toplom da se udupla).
  3. Nadošlo tijesto malo premijesiti, podijeliti u dva dijela i svaki dio razvući oklagijom u široki krug. Rezati na 24 trokuta koje punite po želji. Smotati kiflice, premazati ih mlijekom i ostaviti pola sata da nadolaze.
  4. Prije pečenja umutiti jaje sa par kapi vode i premazati kiflice pa posuti po želji makom, krupnom morskom soli, shia sjemenkama, sezamom ili slatke sa krupnim šećerom. 
  5. Peći na 200 stupnjeva 17 - 20 minuta.


Related Posts :

  • Cimet rolice (kanelbullar) Sastojci za tijesto:2,5 dl mlakog mlijeka75 grama margarina ili maslaca20 grama svj…
  • Nutella pita Recept za tijesto:Pola kockice svježeg kvasca rastopiti u 2 dl toplog mlijeka, 1 žl…
  • Semle (Švedske princes krafne) Na naš pokladni utorak, u Švedskoj je običaj jesti ovu poslasticu izgledom sličnu n…
  • Kiflice Sastojci:1 kg mekog brašna1 kockica svježeg kvasca1 žličica soli1 žličica šećera1 d…
  • Luksuzna čajna peciva Sastojci:1 kocka svježeg kvasca2,5 dl mlijeka2,5 dl vode75 grama maslaca ili margar…
Tags :

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

Popular Posts

Potraži me

Followers