Kiflice

 


Sastojci:

  • 1 kg mekog brašna
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl ulja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • mlakog mlijeka po potrebi
  • punjenje po želji (sir, šunka, pekmez, čokolada, orasi)
  • mak, krupna morska sol za posipanje
  • jaje za premazivanje
Priprema:
  1. Kvasac izmrviti u 1 dl mlakog mlijeka i 1 žlicu šećera i ostaviti 15 minuta da kvasac nadođe.
  2. Sve sastojke promiješati i zamiješati mekano tijesto (ja mlijeko nikad nisam mjerila, dodajem ga po potrebi 1,5 - 2 dl). Tijesto pokriti i ostaviti na toplom da se udupla).
  3. Nadošlo tijesto malo premijesiti, podijeliti u dva dijela i svaki dio razvući oklagijom u široki krug. Rezati na 24 trokuta koje punite po želji. Smotati kiflice, premazati ih mlijekom i ostaviti pola sata da nadolaze.
  4. Prije pečenja umutiti jaje sa par kapi vode i premazati kiflice pa posuti po želji makom, krupnom morskom soli, shia sjemenkama, sezamom ili slatke sa krupnim šećerom. 
  5. Peći na 200 stupnjeva 17 - 20 minuta.


Post a Comment

Previous Post Next Post