Cimet rolice (kanelbullar)
Sastojci za tijesto: 2,5 dl mlakog mlijeka 75 grama margarina ili maslaca 20 grama svježeg kvasca (ili 5 grama suhog) 1 dl šećera prstohvat soli 1 čajna žlica kardamoma 6 dl mekog brašna Sastojci za fil: 60 grama maslaca ili margarina 2 jušne žlice cimeta 0,5 dl šećera u prahu Za premazivanje prije pečenja: 1 jaje krupni šećer Priprema: U mlako mlijeko dodajte izmrvljenu germu (ili suhu), šećer, prstohvat soli i malo promiješajte da se svježa germa rastopi. Dodajte sitno izrezani maslac ili margarin. Ukoliko imate kardamom, stavite ga, okus je puno bolji, ali on nije obavezan. Dodajte 5 dl brašna (mjere su u decilitrima, nije greška, jer se u Švedskoj brašno i šećer mjere u decilitrima). Mijesite mikserom, nastavkom za tijesto. Po potrebi dodajte i ostatak brašna. Tijesto mora biti mekano ali da se ne lijepi. Poklopite ga krpom i ostavite na toplom da nadolazi 40 minuta. Tijesto razvaljajte na 30 puta 20 centimetara i premažite filom. Za fil pjenasto izmiksajte margarin ili...