U današnjem postu ću Vam prezentirati svoju novu kreaciju starog i nadasve popularnog kolača, mađarica. Naime, ovaj put sam malo izašla iz okvira standarnih normi i jednostavno odlučila se malo igrati. Kako ja volim sve što je voćno, a i mađaricu, a muž voli sve što je čokoladno, napravila sam malu kombinaciju okusa, kiselo - slatko. Iskreno, okusom je odlično.
Sastojci:
Kore:
- 600 grama brašna
- 2 jajeta
- pola praška za pecivo
- 2 dl kiselog vrhnja
- 200 grama šećera
- 200 grama maslaca
Čokoladni fil:
- 5 dl mlijeka
- 150 grama šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 50 grama čokolade
- 150 grama maslaca
Voćni fil:
- 1 staklenica kompota od višanja (680 grama)
- 2 dl soka od višanja ili naranče
- 2 pudinga od vanilije
- 100 grama šećera
- 70 grama maslaca
Glazura:
- 150 grama čokolade za kuhanje plus 3 žlice ulja
- 50 grama bijele čokolade plus 1 žlica ulja
Priprema:
- Sve sastojke koji su potrebni za kore, staviti u zdjelu i zamijesiti tijesto
- Tijesto podijeliti na 5 dijelova (cca 270 do 275 grama) i razvaljati na veličinu najveće tepsije od pećnice
- Kako najjednostavnije razvaljati tijesto možete pogledati pod Jang Kocke.
- Za čokoladni fil zakuhati 3 dl mlijeka, u ostatak mlijeka razmutiti brašno i šećer. Smjesu uliti u kipuće mlijeko i skuhati u gustu kremu. Dodati čokoladu i razmješati, maknuti sa vatre i u vruće dodati margarin.
- Za voćni fil procijediti višnje i štapnim mikserom ih samljeti u kašu. Pomiješati sok iz kompota sa 2 dl soka od višanja ili naranče i unutra razmutiti puding i šećer. Sve zajedno sastaviti i skuhati na vatri. Kada je skuhano, umiješati maslac.
- Kreme se tople mažu po korama naizmjenično.
- Čokoladu sa uljem topiti na pari. Prvo preliti crnu čokoladu pa preko nje žlicom dekorirati bijelom čokoladom.