Mađarica

U današnjem postu ću Vam prezentirati svoju novu kreaciju starog i nadasve popularnog kolača, mađarica. Naime, ovaj put sam malo izašla iz okvira standarnih normi i jednostavno odlučila se malo igrati. Kako ja volim sve što je voćno, a i mađaricu, a muž voli sve što je čokoladno, napravila sam malu kombinaciju okusa, kiselo - slatko. Iskreno, okusom je odlično.




Sastojci:


Kore:
  • 600 grama brašna
  • 2 jajeta
  • pola praška za pecivo
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 200 grama šećera
  • 200 grama maslaca
Čokoladni fil:
  • 5 dl mlijeka
  • 150 grama šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 50 grama čokolade
  • 150 grama maslaca
Voćni fil:
  • 1 staklenica kompota od višanja (680 grama)
  • 2 dl soka od višanja ili naranče
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 grama šećera
  • 70 grama maslaca
Glazura:
  • 150 grama čokolade za kuhanje plus 3 žlice ulja
  • 50 grama bijele čokolade plus 1 žlica ulja

Priprema:

  • Sve sastojke koji su potrebni za kore, staviti u zdjelu i zamijesiti tijesto
  • Tijesto podijeliti na 5 dijelova (cca 270 do 275 grama) i razvaljati na veličinu najveće tepsije od pećnice
  • Kako najjednostavnije razvaljati tijesto možete pogledati pod Jang Kocke.

  • Za čokoladni fil zakuhati 3 dl mlijeka, u ostatak mlijeka razmutiti brašno i šećer. Smjesu uliti u kipuće mlijeko i skuhati u gustu kremu. Dodati čokoladu i razmješati, maknuti sa vatre i u vruće dodati margarin.

  • Za voćni fil procijediti višnje i štapnim mikserom ih samljeti u kašu. Pomiješati sok iz kompota sa 2 dl soka od višanja ili naranče i unutra razmutiti puding i šećer. Sve zajedno sastaviti i skuhati na vatri. Kada je skuhano, umiješati maslac.
  • Kreme se tople mažu po korama naizmjenično.

  • Čokoladu sa uljem topiti na pari. Prvo preliti crnu čokoladu pa preko nje žlicom dekorirati bijelom čokoladom.




Post a Comment

Previous Post Next Post