Mađarica plus

 


Kore:

  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • ribana korica limuna
  • 4 žumanjka

Izmiksati maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodati kiselo vrhnje, ribanu koricu i žumanjke pa na kraju brašno i prašak za pecivo. Tijesto podijeliti na tri dijela pa razvući kore na pek papiru.

Dodatak za kore:

Pjenasto izmiksati 4 bjelanjka sa 150 g kristal šećera pa u smjesu dodati 250 g sjeckanih oraha i 2 jušne žlice brašna. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporediti na tri kore pa svaku peći u pećnici na 170 stupnjeva oko 15 minuta.

Krema:
  • 700 ml mlijeka
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 4 žlice gustina
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
U 2 dl mlijeka razmutiti brašno, gustin i šećere, a ostatak zakuhati. U vruće mlijeko ukuhati smjesu brašna i mlijeka da se zgusne. Ohladiti pa umiksati 200 g maslaca.
Kremu podijeliti na dva dijela, namazati preko dvije kore pa poklopiti trećom. Na zadnju koru ne ide ni krema ni glazura.





Post a Comment

Previous Post Next Post