Sastojci za tijesto:
- 100 grama maslaca
- 3 dl brašna
- 1 dl šećera
- 1 jaje
Priprema tijesta:
- Tijesto zamijesiti i staviti u frižider na pola sata.
- Napuniti kalup, dobro utisnuti u rubove da se dobije otisak. Moj kalup je cca 10 x 30. Tijesto izbockati vilicom i peći u donjem dijelu pećnice na 160 stupnjeva 10 minuta.
Krema:
- 1/2 dl šećera
- 1 dl vrhnja za šlag
- 1 jaje
- kora i sok od 2 limuna
- 1 jušna žlica gustina
Priprema kreme:
- Sve sastojke izmiksati i preliti preko polupečenog biskvita. Peći 40 minuta na 160 stupnjeva. Ostaviti da se ohladi i u međuvremenu pripremiti šaum.
Šaum:
- 2 bjelanjka
- 1,5 dl šećera
Priprema šauma:
- Bjelanjke i šećer miksati na pari dok ne dosegnu temperaturu 50 - 65 stupnjeva. Kad se šećer istopi, premjestiti posudu u drugu posudu sa hladnom vodom i nastaviti miksati dok se šaum ne ohladi.
- Staviti šaum u vrećicu za ukrašavanje i dekorirati tart.