Tart od limuna


Sastojci za tijesto:

  • 100 grama maslaca
  • 3 dl brašna 
  • 1 dl šećera
  • 1 jaje

Priprema tijesta:

  • Tijesto zamijesiti i staviti u frižider na pola sata. 
  • Napuniti kalup, dobro utisnuti u rubove da se dobije otisak. Moj kalup je cca 10 x 30. Tijesto izbockati vilicom i peći u donjem dijelu pećnice na 160 stupnjeva 10 minuta.
Krema:
  • 1/2 dl šećera
  • 1 dl vrhnja za šlag
  • 1 jaje
  • kora i sok od 2 limuna
  • 1 jušna žlica gustina

Priprema kreme:

  • Sve sastojke izmiksati i preliti preko polupečenog biskvita. Peći 40 minuta na 160 stupnjeva. Ostaviti da se ohladi i u međuvremenu pripremiti šaum.

Šaum:

  • 2 bjelanjka
  • 1,5 dl šećera

Priprema šauma:

  • Bjelanjke i šećer miksati na pari dok ne dosegnu temperaturu 50 - 65 stupnjeva. Kad se šećer istopi, premjestiti posudu u drugu posudu sa hladnom vodom i nastaviti miksati dok se šaum ne ohladi.
  • Staviti šaum u vrećicu za ukrašavanje i dekorirati tart.


Post a Comment

Previous Post Next Post