Čokoladna Torta

Za danas sam se odučila na ovu skroz jednostavnu tortu. Naravno, kod mene uvijek mora na neki način biti čokoladna. Nije po vlastitom izboru, već po izboru ukućana. Kako sam bila u nedostatku vremena i imala jedva 4 sata za cijelu tortu prije nego sam otišla na posao, ovo je bio krajnji rezultat toga. Dekoracija je skroz jednostavna i svima vama na volju i maštu. Malo šlaga, malo boje za kolače, koja kap čokolade i malo keksa!



Sastojci:

Biskvit:
  • 5 jaja
  • 250 grama šećera
  • 2 jušne žlice kakaa 
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 1 dl vruće vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 grama glatkog brašna
Fil 1:
  • 6 dl mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 5 žlica šećera
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 2 dl vrhnja za šlag
Fil 2:
  • 3 dl vrhnja za šlag

Priprema:

  • Prvo izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer miksajte minutu, dvije. Dodajte kakao umućen u glatku kremu sa malo vruće vode. Nakon togalagano ulijevajte ulje, a zatim i vruću vodu (brzina miksera na 1). Prosijte brašno i prašak za pecivo pa kuhačom umiješajte u smjesu sa jajima i nakon toga lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Biskvit se podijeli u tri dijela i peku se kore. Smjesa je dovoljna za 26 (fi 26), u tom slučaju sve možete peći odjednom i prerezati poslje na tri kore.

  • Ugrijati do vrenja 3 dl mlijeka i 5 žlica šećera, u ostalih 3 dl mlijeka umiješati pudinge. Skuhati i u vruće dodati čokoladu za kuhanje. U hladnu kremu umiješati 2 dl izmiksanog vrhnja za šlag.
  • 3 dl vrhnja za šlag izmiješati i podijeliti na dva dijela.





 


Post a Comment

Previous Post Next Post