Za danas sam se odučila na ovu skroz jednostavnu tortu. Naravno, kod mene uvijek mora na neki način biti čokoladna. Nije po vlastitom izboru, već po izboru ukućana. Kako sam bila u nedostatku vremena i imala jedva 4 sata za cijelu tortu prije nego sam otišla na posao, ovo je bio krajnji rezultat toga. Dekoracija je skroz jednostavna i svima vama na volju i maštu. Malo šlaga, malo boje za kolače, koja kap čokolade i malo keksa!
Sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja
- 250 grama šećera
- 2 jušne žlice kakaa
- 1 dl suncokretovog ulja
- 1 dl vruće vode
- 1 prašak za pecivo
- 250 grama glatkog brašna
Fil 1:
- 6 dl mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 5 žlica šećera
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 2 dl vrhnja za šlag
Fil 2:
- 3 dl vrhnja za šlag
Priprema:
- Prvo izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer miksajte minutu, dvije. Dodajte kakao umućen u glatku kremu sa malo vruće vode. Nakon togalagano ulijevajte ulje, a zatim i vruću vodu (brzina miksera na 1). Prosijte brašno i prašak za pecivo pa kuhačom umiješajte u smjesu sa jajima i nakon toga lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Biskvit se podijeli u tri dijela i peku se kore. Smjesa je dovoljna za ∅26 (fi 26), u tom slučaju sve možete peći odjednom i prerezati poslje na tri kore.
- Ugrijati do vrenja 3 dl mlijeka i 5 žlica šećera, u ostalih 3 dl mlijeka umiješati pudinge. Skuhati i u vruće dodati čokoladu za kuhanje. U hladnu kremu umiješati 2 dl izmiksanog vrhnja za šlag.
- 3 dl vrhnja za šlag izmiješati i podijeliti na dva dijela.